Programma Culturele Club Voorjaar 2022

Nieuwe Kerk Amsterdam
De Dam 12
www.nieuwekerk.nl/tentoonstellingen/maison-amsterdam

In maart bezoeken wij de modetentoonstelling Maison Amsterdam in de Nieuwe Kerk. De tentoonstelling presenteert 150 creaties, historische en hedendaagse, die verhalen over Amsterdam als modestad met een geheel eigen signatuur geven. Je struint door de stad en door tijdperken, waaraan specifieke modethema’s zijn verbonden. De Roaring Twenties, de tijd van de RoXY en de iT, oude modepaleizen en modeshows en revolutionaire trends zoals de minirok en de punkjas.

In 2004 vond de eerste Amsterdam Fashion Week plaats en zo verdiende Amsterdam in de loop der jaren een plek op de internationale lijst van modesteden. Een unieke vrijzinnige stad waarin alles kan met extravagante stijlen en innovatieve inzichten. Verschillende beroemde creaties zijn hier te zien van Iris van Herpen, Fong Leng en Duran Lantink.

Echter ook streetfashion en genderneutrale kleding, zelfs de outfit van een dragqueen.
Het is een ode aan de vrouw en kent vele verborgen codes. Een codetaal die de vrijheid weergeeft om te uiten wie je bent.

Aanvullende info voor uw reis naar Amsterdam kunt u hier lezen.

Museum Valkhof Nijmegen

Tentoonstelling Moving Stories -
De rijkdom van 'de Limes'

April 2022

Foto: Øystein Thorvaldsen. Courtesy the artist and Lumen Travo gallery.Foto: Øystein Thorvaldsen.
Courtesy the artist and Lumen Travo gallery.

Museum Valkhof Nijmegen
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
www.museumhetvalkhof.nl

Op 21 juli 2021 zijn de Neder-Germaanse Limes uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

2000 Jaar geleden liep dwars door Nederland, langs de Rijn, de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. De Romeinen bouwden er wachtposten, forten en legerplaatsen. De waardevolle resten vormen samen het grootste archeologische monument van Nederland.

Aanvullende info voor uw reis naar Nijmegen kunt u hier lezen.